Projecten

Ter ondersteuning van De Rotterdamse Douwers lanceert de Stichting Mentorproject kleinschalige projecten die jongeren helpen bij het vinden van een baan. Op dit moment lopen de volgende projecten:

“Jongeren in de lift”
Competenties zoals het leggen en onderhouden van contacten, het opbouwen van je eigen netwerk, sociale vaardigheden of in een paar zinnen kunnen zeggen wie je bent, wat je ambities zijn en waar je goed in bent, zijn voor sommige jongeren nog niet goed ontwikkeld. Eenvoudigweg omdat niemand ze het voor gedaan heeft, of omdat onzekerheden of introversie hen net wat teveel in de weg zitten. En dat terwijl deze vaardigheden zo ontzettend belangrijk zijn; de eerste indruk maak je immers maar één keer. Om jongeren te trainen in het houden van een elevator pitch, contacten te (leren) leggen, en het gesprek aan te durven gaan met niet de eerste de beste bestuurder of directeur, organiseren we “Jongeren in de lift”. Dit doen we in Rotterdam samen met City Steward Rotterdam en in Den Haag met het MKB Den Haag en het Werkgeversservicepunt Den Haag. De ondernemers hebben soms al vacatures in de aanbieding maar stellen altijd hun netwerk aan de jongeren ter beschikking om hen verder te helpen in hun carrière. De bijeenkomsten worden ongeveer 8 keer per jaar georganiseerd en zijn kleinschalig en eenvoudig: 10 jongeren hebben hun elevator pitch van te voren met behulp van ons opgesteld waarna ze samen met 10 ondernemers eten, kennismaken en uitgedaagd worden om concrete afspraken met de ondernemers te maken. De volgende bijeenkomst van “Jongeren in de lift” wordt hier bekendgemaakt.

“In het zadel, aan het werk”
Soms is het oplossen van financiële problemen alleen niet voldoende om de belemmeringen weg te nemen een baan te vinden of terug naar school te gaan. Gezond zijn, je fit voelen, doorzettingsvermogen, discipline en zelfvertrouwen ontwikkelen; dat zijn minstens zulke belangrijke factoren die invloed hebben op het vinden en houden van een baan.
Het doel van “In het zadel, aan het werk” is om jongeren door middel van een behoorlijk sportieve uitdaging doorzettingsvermogen te leren en zelfvertrouwen te bieden en hen onderweg te verbinden aan net zo hard mee trainende ondernemers die hun netwerk aan hen ter beschikking stellen.
Voor “In het zadel, aan het werk” zijn we er trots op samen te kunnen werken met dé professionele wielerploeg van Rotterdam: Delta Cycling Rotterdam.
In september 2018 start ons eerste peloton van 10 jongeren en 10 ondernemers onder de deskundige begeleiding van Delta Cycling. De training van 10 weken wordt afgesloten met een epische tocht van 200 km vanuit Limburg waarna de jongeren en ondernemers groots worden onthaald in Rotterdam. Lees hier de flyer “In het zadel, aan het werk”.

Wil je meer weten, meedoen of ken je iemand die mee wil doen aan een van deze projecten? Laat het ons weten!