Ik wil helpen

Wij zijn de Rotterdamse Douwers, wij helpen jongeren uit Rotterdam die in hun eigen netwerk niet de ondersteuning vinden die ze nodig hebben om de problemen die hen belemmeren om een baan te vinden of een opleiding af te ronden, samen met deze jongere aan te pakken. Ben jij een Rotterdammer die graag zijn handen uit de mouwen wil steken voor een ander, die weigert aan de zijlaan te staan en zich niet zomaar laat afschrikken?

Fantastisch, dan kan je Rotterdamse Douwer worden!

Douwers in verschillende soorten en maten

Het merendeel van onze Douwers begeleidt jongeren met verschillende problemen en achtergronden met het doel hen zelfredzaam te maken. Andere aan ons project verbonden Douwers blinken uit in hun juridische of financiële expertise en stellen die ten dienste aan de Rotterdamse Douwers. Kortom, zoals onze Douwers uit alle geledingen van de Rotterdamse maatschappij afkomstig zijn, zo verschillend zijn de rollen van onze Douwers binnen het project. Ook als je weinig tijd hebt kan jouw inzet voor de Rotterdamse jongeren het verschil maken. Kom vooral met ons praten over wat jouw bijdrage kan zijn!

Douwers die jongeren begeleiden

Hoe gaat een traject met een individuele jongere in zijn werk? Uiteraard laten we dit aan jou over maar we geven je wat voorinformatie die al een ‘agenda’ is voor wat er te doen staat: het gaat om het wegnemen van obstakels, oplossen van problemen, het stellen van doelen waarin je jouw jongere zo goed mogelijk probeert te begeleiden. Uitdaging? Ja meestal wel. Wij proberen je zo goed mogelijk te helpen door onder meer een NLP-Kadertraining, een communicatie- en kennisplatform en een dijk van een Rotterdams netwerk. En natuurlijk verbinden wij de Douwers onderling zodat zij elkaars expertise kunnen gebruiken.

Word je enthousiast van het lezen van deze tekst, meld je dan via het contactformulier!

“Het zijn van Douwer is niet iets wat je fulltime doet, maar wel voor de volle honderd procent. Dat wil zeggen dat je soms dingen uit je handen moet laten vallen om een jongere te helpen, dat je moet bellen als een bezetene of brieven, mails en WhatsApp-berichten moet schrijven. In een jaar tijd won ik een kort geding, sleepte ik een schadevergoeding eruit voor een jongere, wist werk te regelen voor een meisje dat uit huis dreigde te worden gezet. Soms zijn het kleine dingen (een nieuw CV opstellen), soms is het een heel traject: zorgen dat een jongere de schuldhulpverlening in komt. Als ik terugkijk op afgelopen jaar is het mijn rijkste jaar: nog niet eerder heb ik zoveel geleerd én heb ik echt iets voor anderen weten te betekenen.” Ernest van de Kwast

Douwers zijn mentoren en Douwers zijn doeners! Douwers krijgen organisaties, instanties en jongeren in beweging. Iedere Rotterdammer zou eens een jongere moeten begeleiden!


Ik ben geïnteresseerd in het douwerschap en word graag gebeld voor meer informatieBovenstaand formulier werkt niet naar behoren. Stuur een mail naar info@rotterdamsedouwers.nl als je geïnteresseerd bent in het douwerschap.